Na de materiele schade in Lochem en het modderbad in Valkenswaard was het nu tijd voor de 3e NK quad wedstrijd in Oss, deze werd verreden onder prachtige omstandig heden. +/-22 graden.

 

De baan in Oss ligt Jeroen niet echt, het is een spectaculaire baan met veel hoogte verschillen waar aardig risico genomen moet worden om een hoog tempo en snellen rondentijden te rijden. Dit was ook te zien in de tijdtraining, voor het eerst dit jaar kon het team goed zien wie er vooraan zullen gaan strijden om de punten. Dit omdat in de 1e wedstrijd in Lochem de baan hard bevroren was en iedereen alle kanten op gleed en tijdens de 2e wedstrijd het zo modderig was dat diegene die zich niet vast reed het snelste was. Tijdens de kwalificatie in Oss hebben ze geprobeerd niet teveel risico te nemen, dit kost echter tijd tegenover de concurrentie en resulteerde in een tegenvallende 14e starttijd. Door deze positie moest het team helemaal aan de buitenkant van het starthek starten. Dit is de langste weg naar de eerste bocht dus niet ideaal. De eerste manche hadden ze ook hierdoor geen goede start plek, rond plek 22. Gedurende de manche kunnen opwerken tot plek 18 maar door de langere rijtijd van nu 18min + 1 ronde (voorheen 15min + 1 ronde) door vermoeidheid toch nog 2 plaatsen moeten afgeven en gefinisht als 20e uit 41 deelnemers. Hier was het team niet tevreden mee en na een goede rust en een wijziging in de veerring afstelling gestart in de 2e manche. Nu ook een slechte start rond de 20e plek. Echter ging het rijden een stuk beter en ook het passeren van deelnemers ging vlot. Dit resulteerde in een 14e plaats in de 2e manche. Aan het eind van de dag een gedeelde 17e plek algemeen.

 

Een week later was het de beurt aan het mooie bosgelegen circuit in Halle, een mooie bekende baan waar tussen de wedstrijden ook getraind wordt.

 

In de tijdtraining ging het goed en hebben zij een paar keer een goede snelle ronden kunnen rijden, echter met de vele deelnemers op de baan (42e deelnemers) is het erg druk en dan wordt Jeroen snel opgehouden in de snellen ronden. Toch had de coureur hier een 10e starttijd. Nu was de start plek een stuk beter, tijdens de start kwam hij goed weg en was ongeveer 6e uit de eerste bocht. Dit de eerste 4 ronde goed kunnen volhouden, echter sprong hij verkeerd in een gat in de baan en kreeg erge last van de rug. Staan of zitten was erg pijnlijk. Hierdoor het tempo niet kunnen vasthouden en helaas afgezakt naar een 18e plek. Na veel rust en rek en strek oefeningen gestart aan de tweede manche, rond de 8e plek weg en goed kunnen rijden. Constant gereden en op de 11e plek gefinisht. Totaal aan het eind van de dag 13e geworden door het slechte resultaat van de eerste manche. Toch tevreden over de progressie.

 

About the Author

Gerelateerde berichten

De vele regenval voorafgaand aan de wedstrijd was een feit. Maar dankzij een perfecte inzet van het...

Op het kartcircuit in Eindhoven nam het team succesvol deel aan de vier wedstrijden van...

Na de tweede plaats op het TT Circuit van Assen staat het team ruim aan de leiding in het...