De zon laat zich zien en de temperaturen lopen weer op. Voor sommige teams is het Truck & Tractorpulling seizoen 2018 al begonnen, andere teams maken zich klaar om weer eens seizoen flink gas te geven. Team Let’s Try uit Dronten heeft nog een klein maandje om zich voor te bereiden op de allereerste wedstrijd voor de Mini Unlimited klasse van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). De jongens uit Flevoland hebben zeker niet stilgezeten deze winter. De trekker is serieus onder handen genomen maar ook op het gebied van social media is het team vooruitstrevend bezig.

Het V8 monster van Marck Jansen en Oskar van der Vinne is bijna weer klaar voor de strijd. In de winter wordt een tractorpuller volledig uit elkaar gehaald om werkelijk elk onderdeel te controleren en/of te vervangen. Alle componenten van de Hemi V8 motor zijn geïnspecteerd en in orde bevonden. De supercharger van de motor is naar Amerika gestuurd om daar een opfrisbeurtje te krijgen en is inmiddels weer terug in de werkplaats. Nieuwe motoronderdelen zoals klepveren zitten weer op hun plek en de gehele motor hangt weer in het frame. Er wordt voor dit seizoen een nieuwe set achterbanden gemonteerd. Vorig seizoen versleet het team maar liefst twee setjes achterbanden en dat was iets te veel van het goede. Dit jaar moeten de banden heel blijven. Vorig seizoen ging niet zoals gewenst. De nieuwe trekker, die sinds 2016 op de baan staat, levert de nodige uitdagingen op. Eerst kon de trekker niet aan de grond gehouden worden wat een paar wilde runs opleverde, daarna zorgde een backfire voor kapitale motorschade en aan het einde van het seizoen kwam de trekker juist niet van de grond af. Er is een hoop geleerd en het team hoopt dit seizoen beter te beginnen. De competitie is zwaar en er zal constant goed gepresteerd moeten worden om met de grote jongens mee te doen.

Ook op het gebied van social media zit het team niet stil. De trekker is één ding maar er zijn ook nog een boel sponsoren en fans die graag op de hoogte gehouden worden. Het team is al veel actief op Facebook maar heeft vorig jaar ook een nieuwsbrief in het leven geroepen. Met de ‘Hemi Highlights’ worden fans en sponsoren op de hoogte gehouden van de laatste veranderingen en prestaties rondom het team. Daarnaast heeft het team vorig seizoen iets gelanceerd wat nog geen enkel ander team heeft binnen Tractorpulling: een eigen online magazine. Het magazine staat bomvol informatie en leuke weetjes over team Let’s Try. Op deze manier hoopt het team echt wat terug te doen voor haar sponsoren en alle enthousiaste tractorpulling fans.

Op 9 juni staat de eerste wedstrijd voor Team Let’s Try gepland. In het Gelderse Stroe zullen de eerste punten onder de Mini Unlimited pullers verdeeld worden.

About the Author

Gerelateerde berichten

Het Black Cat team heeft afgelopen weekend deel genomen aan het Europees Kampioenschap...

Afgelopen weekend heeft de Black Cat zijn wedstrijd verreden tijdens het Powerweekend in Made. De...

Afgelopen zaterdag heeft team Black Cat de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap...