Zaterdag 16 juni werd de 2e Twentecupwedstrijd in ST Isidorushoeve verreden. Voor Railey was dit de 1e keer in twee weken op de motor, dit  i.v.m een operatie aan een oorpoliep die maandag voorafgaand  verwijderd was.  Voor the Teammechanic Gert-jan tijd om de 50 cc Ktm volledig te reviseren. Kyano begon de dag gemotiveerd, en kwam zijn 2e wedstrijdervaring op de 65 cc opdoen vandaag.

In de training meteen een goeie snelheid van Railey gezien, en #86 draaide optima forma er waren vandaag 6 deelnemers in de 50cc. Kyano had eveneens plezier, en stuurde de 65 cc Ktm netjes rond op de grote circuit.

De 1e manche kende Railey een matige start  op p5 de bocht in. Ronde voor ronde geknokt naar p1 uitstekend gereden!! Een super resultaat voor de 5 jarige coureur, de jongste deelnemer vandaag. Maar in deze manche met afstand de snelste.

De 2e manche was de start een stuk beter voor Railey, in de eerste bocht p2 en direct doorgestoten naar p1 tot de 1 naar laatste ronde reed de kleine coureur met een goeie voorsprong op kop. Helaas een klein inschattingsfoutje ( ervaring) waardoor Railey zijn tempo te vroeg aanpaste  en toch terrein terug gaf op de 2e man in de wedstrijd. De tweede man wist hierdoor aansluiting te vinden en pakte in de laatste ronde de koppositie over. Railey zette nog goed aan en probeerde verschillende momenten de leiding terug over te nemen. Op start finish 0.200 sec als 2e gefinished.

Kyano kwam zoals gezegd wedstrijdervaring opdoen, en wist beide manches zonder al teveel problemen uit te rijden. Ook bij de 6 jarige Kyano is de progressie duidelijk te zien. Elke ervaring op grote circuits is er 1 😉, een resultaat opzich is dat hij in het eindklassement nog een rijder achter zich wist te houden. Tevreden en vol perspectief.

About the Author

Gerelateerde berichten

Chimay staat in België bekend om zijn straatcircuit waar vroeger door veel legendes werd geracet....

Vrijdagochtend is Sven Hol afgereisd naar Frankrijk voor een weekend motocross. In het begin van de...

Fabian Dootjes, 14 jaar uit het mooie Noorden doet aan grasbaanrace bij de VTBM in klasse 85 CC....