Vrijdagochtend is Sven Hol afgereisd naar Frankrijk voor een weekend motocross. In het begin van de middag aangekomen op een prachtig circuit in Mardicourt. Een soort supercrossachtig circuit met een hoop jumps en bochten. Henk Pater en Gertjan Vorstenbosch gaven Sven wat goede tips en uitleg en al snel draaide Sven netjes zijn rondjes. Hij kreeg er geen genoeg van. Prachtig rijden daar. Wilco Van de Zuidwind en wat andere Nederlanders waren ook aanwezig. Het team is samen met Wilco nog naar een naburig circuit geweest voor wat extreme enduro werk. Dat “mormel” is niet bang, ging met wat hulp gewoon de hoogste steile wanden op en af. 

Op vrijdagavond is Sven Hol doorgereden naar Isbergues waar de nachtrace zaterdag plaats ging vinden.
Daar aangekomen de spullen neergezet en de baan gelopen.

Op zaterdagochtend kwam de rest van het team ook. Sven heeft samen nog een keer de baan gelopen. Verder maar wachten tot het programma ging beginnen. Vanwege regelementen in Frankrijk mag de jongste jeugd niet van achter een hek starten en is er geen officiele uitslag, toch werd al snel duidelijk dat Sven de snelste was in de eerste heat. Echt mooi om te zien hoe hij zich staande hield in dit voor hem onbekende spektakel, zoveel publiek en samen in een team met jongens waar hij echt tegenop keek en nu gewoon bij hoorde. Super!
De 2e heat was hij door een wat rommelige start op achtervolgen aangewezen, dit ging boven verwachting goed tot hij in een te gehaaste inhaalpoging op de “kopman” veel te ver over een dubbelschans sprong. Sven belande in een droge sloot en was helaas klaar deze heat.  Voor de derde heat motor en Sven weer een opfrisbeurt gegeven, echter zat de schrik er nog wat in en Sven heeft zodoende gewoon netjes zijn rondjes gereden zonder verdere problemen.
Al met al een topweekend waarin Sven Hol iedereen echt in positieve zin verbaasd heeft. Een super ervaring welke smaakt naar meer.

About the Author

Gerelateerde berichten

Chimay staat in België bekend om zijn straatcircuit waar vroeger door veel legendes werd geracet....

Zaterdag 16 juni werd de 2e Twentecupwedstrijd in ST Isidorushoeve verreden. Voor Railey was dit de...

Fabian Dootjes, 14 jaar uit het mooie Noorden doet aan grasbaanrace bij de VTBM in klasse 85 CC....