Na de tweede plaats op het TT Circuit van Assen staat het team ruim aan de leiding in het klassement. Op het Oost-Nederlandse circuit reden zij een sterke race met een goede strategie. De vele toeschouwers die waren gekomen zagen het team het eerste uur aan de leiding gaan. Toen de Duitsers het circuit ook doorkregen werden zij helaas ingehaald door een snelle Mini JCW. Het doel in de Eifel is dan ook om de titel veilig te stellen.

Helaas is teamgenoot Dominique 3 dagen te jong om de tweede wedstrijd op de Nordschleife te mogen rijden. Gelukkig was  favoriete invaller Berend Gesman weer bereid een wedstrijd mee te rijden. Zo rijdt hij al vanaf 2014 ieder jaar een race mee en de vorige keer dat hij mee reed wisten ze de race te winnen. Dat zal deze keer moeilijker worden. Geen van de rijders heeft ooit een race op de Nordschleife gereden. Op dit langste circuit ter wereld is baankennis echter alles. Voor de Duitsers is dit een thuisrace, dus het team zal alle zeilen bij moeten zetten.

De plannen voor 2019 beginnen ook al vorm te krijgen. Diverse nieuwe onderdelen zijn al binnen gekomen. Het is wel zeker dat de auto een stuk sneller moet gaan worden. Een ander feit is dat het raceteam deze winter een andere en grotere werkplaats gaat betrekken. Hopelijk wordt deze werkplaats weer even succesvol als het huidige thuishonk .

About the Author

Gerelateerde berichten

De vele regenval voorafgaand aan de wedstrijd was een feit. Maar dankzij een perfecte inzet van het...

Op het kartcircuit in Eindhoven nam het team succesvol deel aan de vier wedstrijden van...

Sven heeft de laatste wedstrijd van 4 om de Brabantcup gereden op het mooie circuit van de Mcca in...