De tweede race van het Duitse NES 500 kampioenschap vond plaats in het Oost-Duitse Oschersleben. Hier komt het team niet vaak, maar het is een mooi technisch circuit met geweldige faciliteiten. De BMW komt in Duitsland uit in de NES 3 klasse. Hierin mag je rijden met een auto waarvan de cilinderinhoud kleiner is dan 3000 cc.

Het Duitse kampioenschap is een nieuwe uitdaging voor het Offenga Racing team. Na twee titels in België de afgelopen twee jaar werd er gezocht naar een kampioenschap met andere circuits voor nieuwe avonturen en overwinningen. In de vrije training werd er gezocht naar een setup, want voor de BMW was het de eerste keer dat er op Oschersleben werd gereden. In de kwalificatie bleek de nieuwe setup goed te werken en er werd een nette tweede plaats veroverd. Een prima uitgangspunt voor de wedstrijd.

De start van de wedstrijd nam Eric Sliphorst voor zijn rekening. In deze eerste bleek al snel wat de BMW het moeilijk had met de hoge temperaturen van de dag. Eric besloot de wagen te sparen en minder toeren en versnellingen te gebruiken. Geen slechte keuze zou later blijken, want terwijl de ene na de andere wagen de pits in kwam met koelingsproblemen, kon de oranje bolide zijn rondjes blijven draaien. De tweede stint van de wedstrijd werd gereden door Dominique Kraan. Inmiddels wordt onze Dominique ook gesteund door de Nederlandse autosportbond, omdat hij wordt gezien als een belofte voor de toekomst. Hij zal dit jaar dus veel races rijden en zoveel mogelijk moeten leren. Dominique spaarde de auto ook en hierdoor bleven we opvallen dicht in de buurt van veel snellere klassen, omdat zij veel problemen kenden in de hitte. Toen de benzinetank van 60 liter leeg was kwam Eric binnen voor de eerste van drie verplichte pitstops. Na prima pitstops van het Offenga Racing monteursgilde, stapte Carlo Izelaar in voor de derde stint. De temperatuur buiten was wederom verder opgelopen, maar de motor en versnellingsbak leken netjes binnen de normen te blijven. Dominique maakte de wedstrijd af en bracht de BMW over de finish op de tweede plaats. In het kampioenschap staat het team aan de leiding van onze NES 3 klasse.

About the Author

Gerelateerde berichten

De meest verre race van het NES 500 kampioenschap werd verreden op de Lausitzring. Dit grote...

Zaterdag was Kart4Fun aangekomen op https://www.circuitparkberghem.nl/. Daar werd voor seizoen 2018...

Je kunt wel stellen dat dit één van de favoriete banen is van Adriaan voor het Europees...