Zondag 4 maart stond voor Gelmers de eerst NK quads op het programma in Lochem. Lochem is over het algemeen een snelle baan met een zanderige ondergrond die aan het eind van de dag zwaar en lastig wordt. Echter door de strenge vorst in de afgelopen dagen naar aanloop van de wedstrijd was het circuit hard bevroren. Dit zou ook zo blijven gedurende de dag. Een lastige keuze voor de quadrijders, bij de quad klasse is de bande keuze erg belangrijk. Hoge, lage, brede of smalle banden. Veel noppen of juist minder. Misschien ook een andere tandwiel verhouding?

 
Voor aanvang van de tijdtraining/kwalificatie heeft het team de keuze gemaakt om kleiner  en bredere banden te gebruiken met een langere tandwielverhouding. Dit pakte goed uit. Tijdens de tijdtraining klokten zij een 5e tijd van de groep. Al snel bleek dat dit niet goed genoeg was en werd de 5e tijd een 12e tijd. Aan het eind van de tijdtraining besloot het team er nog een ronde vol voor te gaan, Jeroen had geen mede rijders voor zich en had vrij baan.
 
Eenmaal aan deze ronde begonnen sprongen zij over een van de kleinere springbulten van het circuit en begaf een cruciaal onderdeel van de achtervering het. Met als gevolg dat de complete achter schokdemper brak. Hierdoor hebben ze het circuit moeten verlaten en hebben ze de 12e trainingstijd niet kunnen verbeteren.
 
Terug in de paddock heeft het team de schade bekeken, hier bleek al snel dat er dusdanig veel kapot was dat dit niet ter plaatse te herstellen was met de beschikbare reserve onderdelen, een grote tegenvaller aangezien het een dag was waar iedereen gelijk was en alles mogelijk was. Veel punten laten liggen in Lochem. Helaas was het dus na de training en kwalificatie al afgelopen.
 
Op dit moment dat dit stuk geschreven wordt is iedereen al druk bezig om de schade te herstellen en de trainingen te hervatten, volgende NK wedstrijd is op 1 april in op het Eurocircuit Valkenswaard.
 
About the Author

Gerelateerde berichten

Chimay staat in België bekend om zijn straatcircuit waar vroeger door veel legendes werd geracet....

Vrijdagochtend is Sven Hol afgereisd naar Frankrijk voor een weekend motocross. In het begin van de...

Zaterdag 16 juni werd de 2e Twentecupwedstrijd in ST Isidorushoeve verreden. Voor Railey was dit de...