Nog 1 avond en ik hoop voor een ieder een prachtige klokslag 0.00 uur, zodat het nieuwe jaar ingeluid kan worden met champagne, mooie woorden en een hoop knallen (ja ik ben een vuurwerk liefhebber). Een nieuw jaar, waarin 2015 uitsluitend uit herinneringen zal bestaan en in 2016 weer mooie herinneringen zullen ontstaan! Dat de olie en brandstof maar weer heerlijk ruikend uit de uitlaten van menig “Petrolhead liefhebbende machine” mag komen:)

Vaak krijgen wij de vraag, hoelang is olie houdbaar? Of er staat een productiedatum op van 3 jaar geleden, is dit erg?

” Een mooi item voor de afsluiting van het jaar”

 

DE HOUDBAARHEID VAN OLIE:

Op internet is er al veel over geschreven maar in elk stukje vind ik wel een onwaarheid. Dus voor eens en altijd wil ik u juist informeren over de houdbaarheid van olie en dat in normale taal, zodat een leek het ook begrijpt…. Dat is eigenlijk best een uitdaging op de laatste dag van het jaar;) Op een verpakking van olie staat altijd een productie datum of batchnummer, waar de productiedatum van te achterhalen is.

 Gesloten verpakking:

Smeerolie producten zijn nauwelijks onderhevig aan degeneratie (achteruitgang). De basisolie zelf zal een goede mix blijven. Om de kwaliteiten te bereiken voor specificaties waaraan oliën moeten voldoen zijn additieven toegevoegd. Deze additieven kunnen op termijn in stilstand uitzakken. Afhankelijk van de hoeveelheid additief zal dit vroeger of later gebeuren. Normaal gesproken kan elke olie minimaal 5 jaar een goede mix blijven. De licht gedoopte oliën uiteraard nog jaren langer. (5 jaar is een termijn die in oliewereld wordt genoemd.) Maar heb je het in de schuur staan gesloten, dan zou ik het tot 10 jaar na productie datum ook rustig nog gebruiken.

Geopende verpakking:

Zorg dat je de dop goed afsluit en goed dichtdraaid. Dan geldt dat in principe hetzelfde als bovenstaande, alleen zou ik het niet langer dan 2 jaar daarna gebruiken…. Voor remvloeistof raden wij dit af. Dit is hygroscopisch en trekt vocht aan. Dit vermindert de kwaltiteit ernstig. Dus remolie bij weinig gebruik in kleinere verpakking kopen en geopende verpakkingen toch wel binnen 1 jaar gebruiken. (mits goed afgesloten.)

2015 was het opstartjaar (maand eigenlijk) van Smeercase.nl. In 2016 zullen wij onze “koers” verder gaan bepalen.

Voor 2016 hebben wij een bezoek aan een oliefabrikant gepland staan en een bezoek aan de autosportbeurs in Birmingham… Volgens mij maakten onze smeercasen ook nog een

Met gesmeerde groet wens ik je een fantastische jaarwisseling toe,

TOT VOLGEND JAAR!,

DR. OIL

 

 

About the Author

Gerelateerde berichten

De vele regenval voorafgaand aan de wedstrijd was een feit. Maar dankzij een perfecte inzet van het...

Op het kartcircuit in Eindhoven nam het team succesvol deel aan de vier wedstrijden van...

Na de tweede plaats op het TT Circuit van Assen staat het team ruim aan de leiding in het...