DRONTEN – Er is reden voor een glimlach in de stal van Tractorpulling Team Let’s Try. Afgelopen weekend in Putten op de Total Agri Beachpull stond het team weer op de baan na de gigantische motorschade die opgelopen werd in Made. Twee weken kreeg het team de tijd om de complete Hemi V8 opnieuw op te bouwen. Een sleutelmarathon was het gevolg. Vrijwel alles in de krachtbron van het paarse monster uit Dronten is nieuw. De drijfstangen, zuigers, kleppen, noem het maar op: alles is nieuw.

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd is ook gezocht naar de oorzaak van de motorschade. In Made ontstond een backfire in het inlaatspruitstuk waardoor vele onderdelen kromgeslagen waren. Een backfire ontstaat niet zomaar. Meestal gebeurt dit wanneer een motor te arm aan brandstof heeft gelopen. Na een stukje research en het bekijken van verschillende beelden is het team erachter gekomen dat de ontluchting van de methanoltank niet gewerkt heeft waardoor de tank vacuüm heeft gezogen. De ontluchting gebeurt in de tankdop. Een klein onderdeel wat gefaald heeft maar wel een mega impact heeft veroorzaakt. Hierop heeft het team besloten een extra ontluchting aan de tank toe te voegen om te voorkomen dat zoiets ooit weer gebeurd.

De wedstrijd in Putten verliep super goed voor de mannen. Marck Jansen zat op de bok en reed in een hele mooie balans naar een zesde plaats toe. De voorwieltjes kunnen nog iets hoger maar het team was dik en dik tevreden met deze prestatie. De motor liep weer als vanouds en er is geen schade gereden. Een grote glimlach was af te lezen van de gezichten van de teamleden! Daarnaast was het team maar twee meter verwijderd van de vierde plek. Het komt in de buurt voor Let’s Try. Eindelijk is er een goede basis gelegd en kan verder gebouwd worden. Op naar de top van de klasse, dat is het doel van het team. Daar zal nog het nodige aan zwoegen aan vooraf gaan maar ze gaan er alles aan doen.

De komende wedstrijd zal verreden worden in Cadzand op zaterdag 15 juli.

About the Author

Gerelateerde berichten

Het Black Cat team heeft afgelopen weekend deel genomen aan het Europees Kampioenschap...

Afgelopen weekend heeft de Black Cat zijn wedstrijd verreden tijdens het Powerweekend in Made. De...

Afgelopen zaterdag heeft team Black Cat de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap...