Fabian Dootjes, 14 jaar uit het mooie Noorden doet aan grasbaanrace bij de VTBM in klasse 85 CC. Oliehandel.nl is trotse sponsor. Na een jaar lang heel veel motorpech te hebben gehad staat de jonge coureur dit seizoen toch weer fris moet aan de start.

Op 22 April stond de tweede wedstrijd op het programma ditmaal in het mooie Friese Hemelum. De wedstrijd verliep goed. In de eerste manche 5de, tweede manche 6de. Maar helaas door het tijdgebrek en de vele valpartijen reden ze geen finales, waardoor de punten werden opgeteld en Fabian uiteindelijk als 15de is geëindigd.

Op 28 April werd de derde wedstrijd in het Friese Joure gereden. Fabian had slechte starts waardoor hij in de eerste manche een genoegen moest nemen met een 7de plek. In de 2de manche had Fabian weer een slechte start maar behaalde daardoor wel een 5de plek en was daar tevreden mee. Fabian zat toen in de C finale en een 2de plaats was het hoogst haalbare voor hem. Het team moesten genoegen nemen met een 16de plaats.

Op 5 Mei stond het Groningse Vledderveen op het programma. In de eerste manche haalde Fabian een 5de plaats. In de 2de manche weer een 5de plaats en de coureur was zeer tevreden. Fabian had zich geplaatst voor de B finale. De start ging goed en reed mooi bij de groep, helaas ging er iemand onderuit waardoor er een herstart kwam. Door de herstart was de concentratie weg en kwam Fabian niet goed weg bij de start en moest genoegen nemen met een 7de waar door hij zich niet plaatse voor de A finale helaas en uiteindelijk een 13de plaats.

Op 10 Mei stond het Groningse Westeremden op de agenda. Door de vele regen van afgelopen dagen was de baan alsnog goed genoeg om erop te rijden. De training verliep goed en begon Fabian aan de 1ste serie, in de 1ste serie was Fabian 6de 2de serie was de coureur 5de. Dus door naar de B finale waar Fabian op een 4de plaats eindigde waardoor hij niet doorging naar de A finale. Maar met een tevreden 10plaats na huis kon gaan.

 

About the Author

Gerelateerde berichten

Chimay staat in België bekend om zijn straatcircuit waar vroeger door veel legendes werd geracet....

Vrijdagochtend is Sven Hol afgereisd naar Frankrijk voor een weekend motocross. In het begin van de...

Zaterdag 16 juni werd de 2e Twentecupwedstrijd in ST Isidorushoeve verreden. Voor Railey was dit de...