Zaterdag was Kart4Fun aangekomen op https://www.circuitparkberghem.nl/. Daar werd voor seizoen 2018 de 3de wedstrijd verreden voor diverse classes.

Kart4Fun doet mee aan de Rotax senior klasse. Na de slechte resultaten van de eerste paar wedstrijden, had het team besloten om alles beter te gaan aanpakken, zij hebben de Rotax klaar laten maken door https://www.vanderpolkartracing.nl/

Net zoals de eerdere trainingen reden ze binnen 1 seconde van de snelste rijder. Tijdens de kwalificatie was het zeker spannend, Daniël kon mooi meekomen en wederom lagen de ronde tijden zeer dicht bij elkaar, dat resulteerde in een start plaats 12 van de 19 rijders. De eerste 11 rijders lagen nu binnen 1 sec van plaats 1, dus beloofde een spannende wedstrijd.

Race 1: Daniël had een zeer slechte start, ging van plaats 12 naar plaats 16, maar en heeft mooie race en terug gereden naar plaats 14. Maar hij was zelf nog niet tevreden en met hulp van Dirk van der Pol hebben zij aanpassingen gedaan.

Race 2: Na wat kleine aanpassingen gingen van start van plaats 14 in race 2 en we zaten er gelijk goed bij, na wat duwen en trekken hadden we weer een paar plaatsen gewonnen, en was het mooie gevechten met kart nr 22 (Yosca) resultaat plaats 11.

Race 3; Plaats 11 voor race 3 en nu waren we weer in gevecht met kart nr 22 en was het geregeld van plaats wisselen, totdat ze in de laatste bocht voor de finish de deur volledig open zetten en dat Daniel deze gebruikte om naar plaats 9 te rijden.

Dagklassement zijn ze als 11e geëindigd, en klassement na 3 wedstrijden staan we nog op plaats 10.

About the Author

Gerelateerde berichten

De meest verre race van het NES 500 kampioenschap werd verreden op de Lausitzring. Dit grote...

Je kunt wel stellen dat dit één van de favoriete banen is van Adriaan voor het Europees...

Het heeft (nog) niet zo mogen zijn voor Mats en EdS. De snelle Nederlander die zich eerder dit jaar...