Je kunt wel stellen dat dit één van de favoriete banen is van Adriaan voor het Europees Kampioenschap. Na een paar jaar werd er bekend gemaakt dat deze wedstrijd weer mee ging doen aan het programma van het Europees Kampioenschap 2018.

Na een lange reis van 24 uur was het team daar aangekomen, paddock was goed geregeld en ze hadden een mooie plek.
Eenmaal opgebouwd was het tijd om te gaan keuren, ook dit ging vlekkeloos en de Skoda Fabia was 100% gereed voor de wedstrijd. Op zaterdag begint het met een vrije training, hier kun je 2 rondjes rijden om de baan de ‘verkennen’ en je auto te testen.
Dit verliep goed en het team was gereed voor de 1e tijdtraining. Je heb in totaal 2 tijdtrainingen, waarvan de beste tijd telt voor de startplek in de 1e manche.

De eerste manche startte Adriaan vanaf de 1e rij, met de start zat hij er gelijk goed bij en kon aansluiten achter Pleskovas. De twee reden een gat vergeleken met de rest. Op zondag gingen ze verder met de tweede manche, deze manche mocht Adriaan vanaf de 1e rij startten.
Ook deze ging weer uitstekend en wederom over de finish lijn achter Pleskovas.

De 3e manche ook vanaf de 1e rij gestart, Adriaan won meteen de start en kon deze vast houden, dus de 3e manche een prachtige 1e plaats.

OP NAAR DE FINALE

Start wederom vanaf de 1e rij naast Feijfar en Pleskovas.
De lampen deden het niet en de rest ging van start, waarna er een rode vlag kwam wat betekend dat het team opnieuw moeten starten.

Wat een mega start had Adriaan, hij kon meteen aansluiten bij Feijfar en kon Pleskovac en de rest achter zich laten…
Het was in het begin close racing… Pleskovac deed alles proberen om Adriaan in te halen, maar het lukte hem niet waardoor Adriaan op een gegeven moment weer naar Feijfar toe kon rijden en na een aantal ronden op een GEWELDIGE 2e plaats eindigden. WAUW. wat een prestatie met de handbediening én nog eens met de hand schakelen. Knap gedaan.

De reacties waren geweldig en véél, zo leuk om te horen en zien dat iedereen ons volgt.
Alle filmpjes zijn op onze tijdlijn van A Boele motorsport beschikbaar.

Het weekend opvolgend was het EK Vilkyciai in Litouwen. Ook hier was op de zaterdag vrije training, 1e en 2e tijdtraining en de 1e manche. De tijdtraining ging goed en het team had de 4e tijd, dit betekende dat Adriaan vanaf de 2e rij moest starten.
Zoals het team op de live video’s al had gezien, gingen de starts het gehele weekend niet zo goed, helaas konden zij dit op de wedstrijd zelf niet veranderen.
Maar eenmaal op de baan gingen ze weer als een raket en de 1e manche is Adriaan naar de 3e plek toe gereden.

Op zondag ging de 2e manche van start, hier startte Adriaan op de 1e rij, de baan was heel nat gesproeid en ook de start ging niet heel goed.
En eindigde op de 5e plaats. De 3e manche ook vanaf de 2e rij van start en Adriaan kon netjes naar de 3e plaats toe rijden, de snelheid zit er goed in op de baan. In de finale ging Adriaan vanaf de 1e rij van start, naast Feijfar en Samohyl.
Op de tweede rij stond Adriaan met Badmaev, doordat de start niet goed ging kwam Badmaev voor Adriaan en ging blokken, het is een lastigere baan om in te halen maar naar 3 rondes lukte het en kon Adriaan weer de snelheid vinden, maar daar was op een gegeven moment de Finish met een geweldige 4e plaats voor Adriaan.

En het mooie nieuws is, hij staat 3e in de tussenstand voor het Europees Kampioenschap 2018.

About the Author

Gerelateerde berichten

De meest verre race van het NES 500 kampioenschap werd verreden op de Lausitzring. Dit grote...

Zaterdag was Kart4Fun aangekomen op https://www.circuitparkberghem.nl/. Daar werd voor seizoen 2018...

Het heeft (nog) niet zo mogen zijn voor Mats en EdS. De snelle Nederlander die zich eerder dit jaar...