Op vrijdag 5 mei kreeg Kai Wagenaar Hummelinck een belletje van Fullcartuning of hij zin had om de [Honda Civic?] HCC V2 de vuurkoop te geven in competitievorm. Met de testdag nog vers in het geheugen zei de coureur natuurlijk ja!

Dus zondag vertrok hij in alle vroegte naar Zandvoort toe om deel te nemen aan Time Attack. In tegenstelling tot andere jaren waren er enkele klassen aan toegevoegd. De Honda paste precies in de Semi-Pros. Waar het team zich vroeger met de Civic moest verweren tegen uitgesproken pk- kanonnen, ging het in deze nieuwe klasse veel gelijkwaardiger toe.

Time Attack is verdeeld in een vrije training, een warming-up en een kwalificatie. Voor de snelsten is er ook nog een finale ‘’one lap’’ (één geklokte tijd). Dat maakte het geheel uiterst spannend. Met drie keer een rondetijd rondom de 2.09,0 behaalde Kai achtereenvolgens een vierde, tweede en tweede plaats. De tijden van de nummers twee tot en met vijf lagen daarbij nooit verder dan 0,2 seconde uiteen! Hoezo spannend?

De Civic gedroeg zich super. De coureur ondervond totaal geen problemen, behalve dan dat de auto wat ‘’passief’’ staat. De auto is momenteel op ‘veilig’ afgesteld, en dan nog zijn dit soort tijden mogelijk. Kan je nagaan wat mogelijk is als alles weer op scherp staat! Die 2.07,0 van vorig jaar gaat er dan beslist aan.  Het is tenslotte pas de tweede keer dat deze Civic op het circuit serieus kilometers maakt. De auto is volledig in Cup-uitvoering, dus voorzien van Interstate DNRT-banden in combinatie met een betrouwbare motorafstelling.

Terug naar de wedstrijd. Zoals eerder gezegd, reed Kai in de kwalificatie de tweede tijd. Hierdoor mocht het team meedoen aan de Finale, bestaande uit één enkele getimede ronde. Nu rijden ze niet met sprint-banden maar met endurance-rubber. Die banden opwarmen voor zo’n krachtsexplosie is dus best moeilijk. Wat kan je dan anders doen van vanaf moment één volle bak gaan en er het beste van hopen?

Ondanks wat kleine foutjes zat er wederom een 2.09,0 in: tweede in de Semi-Pro klasse.

 

About the Author

Gerelateerde berichten

De meest verre race van het NES 500 kampioenschap werd verreden op de Lausitzring. Dit grote...

Zaterdag was Kart4Fun aangekomen op https://www.circuitparkberghem.nl/. Daar werd voor seizoen 2018...

Je kunt wel stellen dat dit één van de favoriete banen is van Adriaan voor het Europees...